Lerend werken, dagbesteding op maat,

individuele begeleiding

Wat bieden wij?

De Weide Blik biedt meer dan alleen een zinvolle dagbesteding. Wij zorgen voor structuur en ritme, vormen een sociale gemeenschap en begeleiden onze deelnemers altijd persoonlijk en positief.

 

Structuur en ritme

Onze deelnemers bouwen door de werkzaamheden weer een ritme op. Wij zien daardoor hun doorzettingsvermogen en motivatie toenemen. Structuur in de week biedt houvast en veiligheid.

 

Sociale gemeenschap

Wij bieden op beide locaties een veilig oefenterrein voor onze deelnemers. Zo leren ze de stap te maken naar regulier werk, vrijwilligerswerk of de maatschappij in het algemeen.

Ze oefenen ook met sociale contacten. Ze komen niet alleen in contact met andere deelnemers, maar ook met klanten, vrijwilligers en stagiaires.

Optimistische begeleiding

Wij vinden de manier waarop we onze deelnemers bejegenen erg belangrijk. We ontvangen deelnemers daarom gastvrij en vriendelijk en staan hen altijd respectvol te woord. We hebben een positieve instelling en bieden onze deelnemers vertrouwen in zichzelf. Dit doen we door ze aan te spreken op hun kwaliteiten en hen te accepteren zoals ze zijn.

 

Begeleiden met kennis

Onze deskundige en ervaren begeleiders werken met kennis van landbouw, groenteteelt, techniek en houtbewerking. Onze werkzaamheden sluiten daardoor goed aan bij de mogelijkheden van de deelnemers en ondersteunen hen in hun ontwikkeling.

Facebook